Sådan opretter du firma

Går du med overvejelser omkring at du vil starte et liv som selvstændig erhvervsdrivende, så kan der være mange ting i startfasen som du skal huske at have med i dine overvejelser. Du skal f.eks. vide hvad du skal registrere og hvor, for at du kommer godt fra start.

Du skal lade dig momsregistrere når du har en omsætning på over 50.000 kroner

Med det samme at man i Danmark omsætter for mere end 50.000 kroner, kræves der at man lader sig moms registrere. Dette er ikke nødvendigvis noget der hænger sammen med selskabsformer som ApS og A/S, men det er vigtigt at få gjort og især hvis du allerede nu at det er med henblik på at tjene endnu mere.

Hos nemselskab kan du finde den hjælp og viden du måske står og mangler, når det hele begynder at dreje sig om dokumenter, underskrifter mv. Mange tænker ikke over at en omsætning på 50.000 kroner ikke er det samme som et resultat på 50.000 kroner og kan derfor let komme i klemme fordi de tror at det er når der er tale om 50.000 kroner i overskud, at man skal lade sig momsregistrere.

Få hjælp til at forstå virksomhedsformer

Man kan sagtens undgå at oprette et ApS eller et A/S selvom at man skal momsregistreres. Der findes nemlig også det som de fleste kalder for en enkeltmandsvirksomhed. Denne type virksomhed beskattes anderledes end hvis det er et selskab du har.

Det kan virke som en ulempe at skulle oprette et ApS eller et A/S, fordi der allerede ved kravet om en egenkapital kræves at der er penge på bogen. Når du kigger på selve beskatningen, så er en enkeltmandsvirksomhed beskattet med personlig beskatning. Det vil altså sige at du skal lave en udvidet selvangivelse, hvor du bliver beskattet personligt af resultatet i virksomheden.

Der er altså mange ting bag at oprette et firma og du kan med fordel få hjælp fra nogle fagpersoner der kan føre dig igennem processen i stedet for du selv skal sætte dig ind i det hele.

Skriv et svar