Cookie og privatlivspolitik

Kan det betale sig at skifte a-kasse?

Er du ikke allerede medlem af en a-kasse kan det være en rigtig god investering for dig selv at få dig meldt ind i én nu. Med en a-kasse sikrer du nemlig dig selv en forholdsvis okay indtægt, hvis du skulle risikere at stå ledig på arbejdsmarkedet af ukendte årsager.

Sørg for at være berettiget til dagpenge

Med en a-kasse er du sikret bedre økonomisk og det kan være afgørende for dig at være medlem i forhold til hvis du skulle miste dit job af den ene eller den anden årsag.

Er du studerende og ved du at det er din levevej de næste par år, kan du spare på dette område, for du skal nemlig minimum have været på arbejdsmarkedet i et år eller have arbejdet mindst 1924 timer til sammen indenfor de sidste 3 år, for at kunne modtage dagpenge.

Akasseregister.dk kan du let skabe dig et overblik over, hvilke a-kasser der er at vælge imellem og hvad de hver især koster i kontingent. Du kan få fradrag for dit medlemskontingent, så selvom det for nogle kan virke som et større beløb at skulle undvære hver måned, så er det i sidste ende ikke så meget igen, i forhold til den sikkerhed du skaber for dig selv.

Prisforskelle har nødvendigvis ikke den største betydning

Det fremgår tydeligt fra listen at der er en prisforskel for de forskellige a-kasser. Du skal have det for øje, at det ikke nødvendigvis er den dyreste a-kasse der skaber den største sikkerhed for dig, for i sidste ende er det den samme dagpengesats du vil modtage, hvis du pludselig skulle stå ledig på arbejdsmarkedet.

Det kan være en fordel at finde en a-kasse der ikke er al for tværfaglig, men som muligvis har lidt kendskab til netop din branche. Her vil der være en bedre forståelse for dig, hvis du ønsker deres rådgivning og hjælp. F.eks. så er det ikke alle a-kasser der er gode for musikere og kunstnere eller selvstændige.

Skriv et svar

Luk menu