Digital adgangskontrol; en nødvendighed til din mobil print

Mange virksomheder anvender i dag digitale løsninger på tværs af funktioner og arbejdsgange. Der har her været et stort fokus på automatisering af manuelle og tidskrævende processer, samt at få elektroniske enheder synkroniseret med diverse cloud løsninger.

Printere og digitalisering

Nutidens kontormiljøer er langt fra de samme, som de engang var. Uundværlige kontor enheder såsom kopimaskiner og printere er også blevet præget af den stigende digitalisering. I modsætning til tidligere tider, er det i dag muligt at finde printerløsninger, der kan tilgå internettet eller særlige tjenester.

Der findes her tilknyttet tjenester der tillader fjern printning, hvilket betyder at man ved hjælp af en app eller browser, kan tilgå og administrere printere uden at være fysisk tilstedeværende i bygningen. Dette giver nye muligheder for effektivisering af ens arbejdsprocesser og dermed forretning. Men digitaliseringens mange muligheder frembringer også nye udfordringer og problemer.

Cyberangreb skåner ingen enheder

Cyberkriminalitet har vokset kraftigt i takt med den teknologiske udvikling. Danske virksomheder står her særligt i sigtekornet grundet deres store omfavnelse af digitale tjenester og produkter. Dårlig IT-sikkerhed hos virksomheder på tværs af brancher, har medført til forkrøblende angreb og infiltreringer i livgivende aktiver.

Sikkerhedsbrud grundet dårlig adgangsstyring til systemerne kan således have store konsekvenser for din forretning. Det er derfor vigtigt at sikre adgang til systemer, hvor der kritiske og sensitive oplysninger lagres.

Netværkskoblede enheder såsom printere udgør en potentiel sikkerhedsrisiko, særligt hvis de ikke er sikret. De er en overset, uventet og nem indgang for uvedkommende aktører.

Adgangsadministration

En god sikkerhedsdisciplin til at sikre ens forretningskritiske aktiver er at anvende IAM systemer (Identity & acces management). Betegnelsen omfatter beskyttelse, håndtering og kontrol af individuelle brugers adgange til det pågældende program. Det er i bund og grund systemer der automatiserer kontrolprocedurerne med henblik på at øge sikkerheden på adgangen til ens aktiver.

Skriv et svar